Cattery Delano

Sinds juni 2013 hebben wij twee Britse kortharen. We zijn gevallen voor het lieve, aanhankelijke ras en de prachtig mooie koppies. Toen we Noa voor het eerst zagen, waren we gelijk verkocht, wat een plaatje en zo klein en snoezig, ze was toen 6 weken oud. Omdat wij allebei werken en het voor de katjes sowieso leuker is om een vriendje te hebben, hebben we voor 2 poesjes gekozen. Al gauw hadden we ook onze Lani gevonden, een lilac kitten, ook echt een snoesje. We vonden het wel zo leuk om twee totaal verschillende katten te hebben.  Beide nesten bestonden uit allemaal gelijke kleuren, dus werden het twee kittens uit twee verschillende nestjes.

Cattery Delano Purmerend Brits korthaar

Noa, geboren 10 april 2013

Eind juni 2013 was het dan eindelijk zover, we mochten de kittens ophalen. We hebben Lani en Noa op dezelfde dag opgehaald, ondanks dat Lani ruim 3 weken ouder was, zodat ze samen aan hun nieuwe huis en personeel konden wennen. De eerste dagen werd er wat naar elkaar geblazen, maar al gauw waren ze aan elkaar gewend. Al snel konden ze niet meer zonder elkaar.

Al vanaf dag 1 leek het alsof de poesjes er altijd al waren geweest, de gezelligheid en aanwezigheid is heerlijk. Het lijkt ons geweldig om eens een nestje van een van deze dames te krijgen, van die kleine pukkies die er dan rondlopen.

Na de zomer zijn de dames 1,5 jaar en lijkt het ons een goed moment om Noa te laten dekken. Ze is inmiddels al een paar keer goed krols geweest en tegen die tijd is ze ook uitgegroeid. Nu nog een geschikte ‘lover’ voor deze prachtige dame vinden.

We zijn al druk op zoek naar een geschikte dekkater, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. LaniEr zijn een hoop dingen waar je goed naar moet kijken. Uiteraard moet het een pracht mooie kater zijn met goeie genen, maar daarnaast is het ook erg belangrijk dat je rekening houdt met de juiste bloedgroep, stamboom et cetera. En we moeten natuurlijk een goed gevoel hebben bij de betreffende cattery, we laten onze lieve Noa niet zomaar ergens achter. Binnenkort zullen we Noa laten testen op FELV en FIV en laten we haar bloedroep bepalen. Tegen die tijd dat we haar laten dekken is ook het moment dat ze haar inentingen weer moet krijgen.

Naast het uitzoeken van een geschikte dekkater, moeten er ook een hoop praktische dingen geregeld worden. Allereerst te beginnen met het bedenken van een catterynaam. Dit bleek ook nog niet zo makkelijk, maar uiteindelijk hebben we een mooie naam bedacht. De naam Delano, komt van de afkortingen van LAni en NOa. De naam doet een beetje Italiaans aan, met DE ervoor.