Mundikat Show Boxtel 2015

Cattery Delano Purmerend Brits korthaarOp 4 oktober 2015 (dierendag) was het weer tijd voor een kattenshow van Mundikat. De show was dit keer in Boxtel, dus om 06.00 uur zaten we met onze Bink en Babs in de auto. Daar aangekomen was het erg rustig bij de veterinaire keuring, we waren meteen aan de beurt. Dit kwam waarschijnlijk doordat het een tweedaagse show was, dus veel katten waren de dag ervoor al gekeurd. Na de keuring hebben we rustig onze kooien ingericht. Omdat de kooi naast ons leeg stond, hadden de heer en dame vandaag extra de ruimte.

Rond 11.00 uur was eerst onze Bink aan de beurt voor de keuring. Het leek deze dag wel extra druk en rumoerig bij de keuringstafels. Dus waarschijnlijk dat Bink van het lawaai en de drukte schrok, of misschien van iets anders. Maar hij zette het ineens op een rennen. Gelukkig was er een mevrouw dicht in de buurt zo alert om hem gelijk op te pakken, dus erg ver rende hij gelukkig niet. Bink was natuurlijk erg geschrokken (en wij ook wel), dus mocht hij even rustig bijkomen in de kooi (dat is op zo’n show hun tijdelijke veilige thuis). Met de keurmeester hadden we overlegd dat Bink aan het einde van de ochtendreeks weer terug mocht komen om alsnog gekeurd te worden. Babs was ongeveer 10 minuutjes later aan de beurt, gelukkig kreeg zij niet zoveel van de stress van Bink en ons mee, en liet zij zich weer heel goed keuren. Ze kreeg een goede beoordeling (CAC) en mocht later nog terug komen voor de Best In Show nominatie. Daar moest ze het afleggen tegen een 3 jaar oudere poes, die terecht van haar won. Zoals de keurmeester al zei, ze is een prachtige poes, die nog wat meer tijd nodig heeft. Kortom, ze was nu nog wat klein, 1 jaar is dan net een moeilijke leeftijd. Ze heeft haar eerste CAC beoordeling in ieder geval binnen. Het dametje heeft het weer super goed gedaan dus.

Even later mochten we dus terug komen met Bink. Gelukkig was hij weer wat meer op zijn gemak. Voor de zekerheid hebben we hem toch maar met reismand en al naar de keurmeester gebracht, zodat hij niet weer opnieuw angstig zou worden langs alle mensen. De keuring ging toen heel goed, hij heeft het super gedaan. Bink kreeg ook het hoogste puntje in zijn categorie; CAP heet dat bij de castraten.

Een dag met uiteindelijk weer mooie resultaten dus. We zijn trots op onze Bink en Babs, beiden hun eerste officiƫle puntje behaald!