Felikat show Nieuwegein 2015

Show-felikat-november-2015Op 15 november 2015 zijn we voor het eerst naar een kattenshow van Felikat geweest. Deze show was in Nieuwegein, dus met een klein uurtje rijden was het goed te doen. Daar aangekomen was het wel erg druk bij de veterinaire keuring, dus een halfuurtje met de katjes in de rij staan was toch eventjes minder. Rond 8.15 konden we onze kooien gaan opzoeken en inrichten. In tegenstelling tot de kooien bij Mundikat, waar drie katten bij elkaar konden, hadden we nu twee kooien aan elkaar, de derde kooi los. We waren vandaag voor het eerst met drie katten, dus dat was even anders dan waar we vanuit gingen. Al gauw merkte we dat Babs vandaag niet echt in de show-mood was, ze was erg onrustig en bleef in de kattenbak graven. Dan maar Babsje lekker rustig in een eigen kooitje. En dat leek ze zelf ook wel fijn te vinden, ze heeft bijna de hele dag in een mandje gelegen, lekker verstopt.

Op de dag af precies was Belle vandaag 4 maandjes oud. Dus mocht ze voor het eerst mee naar de show. Belle kreeg de hele dag volop aandacht, erg leuk. Zelfs mensen die als we met haar naar de keurmeester liepen vroegen of ze een dochter van King was. Haha, ze heeft dus duidelijk haar look van haar papa.

Bij Felikat gaat het iets anders qua showen dan bij Mundikat. Al gauw misten we namelijk het grote overzichtsbord met nummers. Bij Felikat moet je heel goed zelf in de gaten houden wanneer je aan de beurt bent. Even wennen dus, maar het is gelukkig goed gegaan. Babs was als eerste aan de beurt. Met haar humeurtje, ging ze ook bij de keurmeester grommen. Ze heeft het ondanks wat grommen verder super goed gedaan, ze heeft haar tweede CAC behaald. Omdat Babs net een wat moeilijke leeftijd heeft nu (waarbij ze op het moment erg slank is), werd ze niet terug gevraagd voor de BIS-nominaties. Babs was dus al weer klaar voor vandaag, wat ze volgens mij zelf maar al te fijn vond, lekker de rest van de dag rustig slapen.
Daarna was Belle aan de beurt, bij een andere keurmeester. Hij was helemaal weg van d’r. Ze vond het ook allemaal prima en liet zich heel goed keuren. Belle kreeg de hoogste score in kittenklasse; Uitmuntend 1. Later op de middag mocht ze nog terugkomen voor de BIS-nominatie. Daar werd helaas een Abessijn kitten gekozen. Gelukkig vanaf januari wordt de categorie anders ingedeeld, wie weet zijn het dan wat vaker Britten die door gaan voor BIS. Onze Lani was als laatste aan de beurt vandaag. Lani heeft het ook weer super goed gedaan en heeft vandaag ook haar tweede CAC gehaald. Babs en Lani hebben dus allebei nog maar 1 puntje nodig, dan zijn ze kampioen.

Het was weer een heel leuke dag, waar we veel contacten hebben gelegd met andere fokkers en kattenliefhebbers. Vooral onze Belle zorgde vandaag voor veel aanspraak, hartstikke leuk. Aan het einde van de dag mochten we onze lintjes van onze drie dametjes ophalen, wat hebben ze het (zin of geen zin) weer goed gedaan. We zijn trots op Lani, Belle en Babs.