Mundikat Show Barneveld 2021

fay-show-barneveld-2021Op zaterdag 16 oktober 2021 zijn we voor het eerst sinds ruim 4,5 jaar weer naar een kattenshow geweest.
Om 8.15 uur kwamen we op de locatie in Barneveld aan en na de veterinaire keuring hebben we de kooien ingericht.
Dit keer hadden we Fay (Franchi, You Kitten Me?) en Dropje (You Kitten Me?) mee naar de show. Super benieuwd hoe deze 2 prachtige dames het zouden doen. Tegen Fay zeiden we al wel eens ‘best in showtje’, omdat we haar zo mooi vinden.
We staan pas laat op de planning voor de eerste keuring. Pas rond 14.30 zijn beide dames vlak achter elkaar aan de beurt. Eerst Fay, ze doet het super goed. Ze vond het wel een beetje spannend allemaal, maar dat is ook niet zo gek, voor een eerste show zeker.
De keurmeester is erg van haar onder de indruk, ze krijgt een super mooie beoordeling (Ex 1, maximale score in de kittenklasse). Ze is prachtig, maar zal nooit ‘best in variĆ«teit’ (BIV) worden grapt de keurmeester. Daarmee doelt hij op het feit dat ze erg uniek is. Een BIV kan namelijk alleen behaald worden als er 3 van dezelfde kleur zijn. En Brits kortharen ‘Blue Bicolor Van’ zijn er niet zoveel. Ze mag later in de middag nog terug komen voor de nominatie ‘Best in Show’.

Daarna is Dropje vrijwel direct aan de beurt. Ze is onder de indruk van de keuring, net als wij ;- )
Ze krijgt ook een prachtige beoordeling (CAP, hoogste in de castratenklasse). Ook Dropje mag later terugkomen voor de nominatie van ‘Best in Show’.
Zo’n uurtje later mag eerst Dropje terugkomen voor de nominatie van de BIS. Ze heeft er alleen niet zoveel zin in. Je moet de kat dan vasthouden, maar Dropje werd daar erg onrustig van. De keurmeester vond haar prachtig, maar zag dat ze er niet zo’n zin in leek te hebben. De keurmeester koos voor een prachtige andere castraatpoes (in totaal stonden er 3 castraat poezen). Denk maar fijner ook voor Dropje op dat moment, want ik weet niet of ze er inderdaad nog trek in had gehad om nog een keer naar voren te moeten komen.

Fay mocht direct daarna terug komen voor de nominatie van de BIS. Er Stonden in totaal 7 prachtige kittens bij de keurmeester. Nadat hij ze allemaal nog eens zorgvuldig had bekeken, vertelde hij per kitten waarom die het net niet werd voor de nominatie. Een aantal kittens vielen af omdat hij vond dat de oogjes te klein waren. Dat was een goed teken voor onze Fay met haar prachtige grote kijkers! Hij ging redelijk het rijtje af, maar toen sloeg hij Fay over. Toen hadden we al het vermoeden dat Fay genomineerd zou gaan worden. En inderdaad, hij sloot af met de bekendmaking dat Fay was genomineerd voor ‘Best in Show’. Echt super leuk en vooral omdat ook haar fokster, Nadine, samen met mij aanwezig was op de show.

Opnieuw moesten we best lang wachten, er waren een hoop katten op de show! Rond 17.45 was Fay aan de beurt voor de ‘Best in Show’ bepaling. Er waren 3 kittens genomineerd voor ‘Best in Show’. De keurmeesters hebben nog even bij alle 3 de kittens gekeken en daarna werd er gestemd. Fay werd unaniem gekozen tot ‘Best in Show’ in de kittenklasse. Wat een mooi moment was dat zeg. Echt super leuk! En wat zijn we trots op ons prachtige dametje en wat heeft ze het super goed gedaan!
Op naar de volgende show!
dropje-show-barneveld