Mundikat Show Uitgeest 2015

show mundikat Uitgeest 8 februari 2015Op 8 februari 2015 zijn we naar onze eerste kattenshow gegaan. Deze show van Mundikat vond plaats in Uitgeest. We hebben vandaag Bink en Babs meegenomen naar de show. Beiden zitten ze in klasse 12, kitten van 4-7 maanden. Toen we rond 7.00 uur ’s ochtends aan kwamen, werden ze gelijk gekeurd door de dierenartsen. Gezond en wel verklaard mochten we naar de grote hal. Ze hadden een mooie kooi met doorloop naast elkaar, dus hadden ze lekker de ruimte. Nadat we de kooien ingericht hadden, konden Bink en Babs acclimatiseren in hun tijdelijke nieuwe plekje. Ze vonden het helemaal prima en vermaakte zich de hele dag prima met spelen, slapen en eten.

Om 10.30 uur was Bink aan de beurt voor de keuring bij de keurmeester. Hij heeft het fantastisch gedaan. Ze waren erg tevreden over hem, hij kreeg een uitmuntend 1. Helaas werd hij geen ‘Best in VariĆ«teit’, hij eindigde als tweede. Hartstikke knap en we zijn trots op hem. Eenmaal terug in de kooi is Bink flink moe van al die indrukken, hij heeft de hele dag verder voornamelijk slapend doorgebracht.

Babs was als eerste na de lunch aan de beurt, dus rond 13.30 uur mocht ook zij naar de keurmeester. Babs was voor de keurmeester ook een primeurtje, het eerste cinnamon Britje dat door haar gekeurd werd. De keurmeester was meteen erg onder de indruk van Babs. Ze gaf aan dat Babs volledig in harmonie was, haar vacht, de kleur, haar bouw, het ronde kopje, de kleine oortjes, de kleur van de oogjes; perfecte typering. Babs ging er ook nog eens heerlijk voor zitten en liet de keurmeester alles met haar doen, een echte show girl dus. Babs kreeg ook een uitmuntend 1 en mocht later terug komen voor een selectie voor nominatie ‘Best in Show’. Ongeveer een uurtje later was het zover, Babs mocht opnieuw bij de keurmeester komen. En inderdaad, Babs werd genomineerd voor ‘Best in Show’. Ze zit bij de laatste vier kittens van de hele show.

Rond 16.00 uur start de uitreiking van alle ‘Best in Show’ nominaties. Helaas wint Babs deze titel niet, maar ze deed het fantastisch en is ontzettend ver gekomen. En dat voor haar 18 weekjes oud! Een katje met potentie, waar we ontzettend trots op zijn.

Al met al een lange dag met prachtige resultaten. Bink en Babs een uitmuntend 1 score en onze kleine dame zelfs een ‘Best in Show’ nominatie!