Mundikat Paasshow Groningen 2015

Cattery Delano Purmerend Brits korthaarOp 5 april 2015, eerste paasdag, zijn we naar de kattenshow in Groningen geweest. Om op tijd voor de veterinaire keuring aanwezig te zijn, was het vandaag al vroeg dag. We zaten om 5.00 uur ’s ochtends in de auto, ook voor de dames was het een lange rit. We hadden daarom een grote bench achterin de auto gezet, zodat ze een klein beetje beweegruimte zouden hebben. Maar wat denk je, Lani kwam het reismandje (wat we bij in de bench hadden gezet) de hele rit niet uit. Babs lag eerst in een kattenmandje, maar is halverwege bij Lani in de reismand gekropen. Ze konden in ieder geval lekker bij elkaar liggen. Rond 7.00 uur waren we in Groningen. Het was voor Lani de eerste keer op een kattenshow, Babs is al een keer eerder op een show geweest.
Nadat beide dames medisch getest waren, konden we onze kooien inrichten. De dames hebben het grootste deel van de dag heerlijk geslapen.

Babs was halverwege de ochtend als eerste van onze twee dames aan de beurt. ┬áZe zat net als haar eerste show nog in de kitten klasse met haar 6 maandjes. Wederom heeft ze het fantastisch gedaan, ze kreeg opnieuw een Uitmuntend 1 beoordeling. Ze mocht nog een keer terug komen vanwege de ‘Cinnamon special’. Er was echter maar 1 andere cinnamon Brit op de show aanwezig, een 4 jaar oude kater. Daar kon Babs het met haar 6 maandjes natuurlijk niet tegen opnemen. Tot slot mocht ze nog eenmaal terug komen voor de ‘Best in Show’ nominaties, ditmaal zat ze bij de laatste 3 Brits korthaar kittens, een blauw poesje ging door voor de nominatie ‘Best in Show’ van de Brits korthaar kittens.

Lani mocht net voor de lunch naar de keurmeester. Lani zat in de open klasse. Ze leek het in het begin wel wat eng te vinden, maar heeft het ook fantastisch gedaan. Ze heeft een CAC beoordeling gekregen, dat is de maximale score.

Het was een erg lange, maar zeer leuke dag. Beide dames hebben het geweldig gedaan en een fantastisch resultaat behaald! We zijn erg trots op beide dames. Voor Babs telt dit resultaat nog niet mee met de punten, dat is pas vanaf een leeftijd van 11 maanden. Lani heeft al mooi haar eerste puntje behaald. Wanneer ze drie keer CAC beoordeling heeft gekregen, dan is ze kampioen.